CONSILIERE

Portalul de dezvoltare personală va permite solicitarea de ajutor de specialitate către psihoterapeuți și specialiști în consiliere și dezvoltare personală, comunicarea cu aceștia fiind protejată, iar la rezolvarea cazului putând contribui mai mulți specialiști fără a cunoaște identitatea pacientului.

GEORGIANA TĂNASE

Psihoterapeut

Asociația GO-AHEAD

Psiholog clinician, psihoterapeut cognitiv comportamental, psihoterapeut Schema Therapy, membru a AHPCC, consilier pentru dezvoltare personală, trainer educațional, cu o experiență de peste 7 ani în lucrul cu copiii, adolescenții și adulții. Este autorul cursurilor de formare acreditate de către Ministerul Educației și susținute de Asociația GO-AHEAD “Evaluarea și dezvoltarea personală a copiilor și elevilor”, “Tehnici aplicative în procesul de predare-învățare a copiilor cu CES”. Este formator al cursului acreditat ANC “Consilier pentru dezvoltare personală”, susținut de Asociația GO-AHEAD.

CIULAC ELISABETA BIANCA

Coordonator consilieri școlari Prahova

ISJ Prahova
(catedra rezervată pe postul de profesor in centre și cabinete- Cabinetul de pe langă Colegiul Nașional ”I.L.Caragiale”, municipiul Ploiesti)

Experienta de peste 25 de ani la catedra, gradul didactic I, specializarea psihologie.

BANCIU ION

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială ”Radu Stanian”, municipiul Ploiești

Experienta de peste 25 de ani la catedra, gradul didactic I, specializarea matematică.

TĂICUȚU RODICA

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială ”Toma Caragiu”, municipiul Ploiești

Experienta de peste 25 de ani la catedra, gradul didactic I, specializarea istorie.

BURLACU DANIELA

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, municipiul Ploiești

Experienta de peste 20 de ani la catedra, gradul didactic I, specializarea limba și literatura română.

URUC DOINA

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială Baba Ana

Experienta de peste 25 de ani la catedra, gradul didactic I, specializarea matematică.

ȘUPEALĂ LAURA

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială ”Prof. Cristea Stănescu”, com Cornu

Experienta de peste 10 de ani la catedra, gradul didactic II, specializarea limba și literatura engleză.

CHIOVEANU CONSTANTIN

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială Fîntânele

Experienta de peste 20 de ani la catedra, gradul didactic I, specializarea istorie.

CIOCĂNESCU ISABELA

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială nr.1 Telega

Experienta de peste 20 de ani la catedra, gradul didactic I, specializarea profesor invatamant primar și preșcolar/ educație fizică.

STOIAN GABRIELA

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială sat Strejnicu, com. Tg.Vechi

Experienta de peste 20 de ani la catedra, gradul didactic I, specializarea chimie.

NECULA NATALIA

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială ”Mănăstireanu Mihai”, com. Predeal Sărari

Experienta de peste 10 de ani la catedra, gradul didactic II, specializarea istorie.

BOTEZATU MĂNDIȚA

Consilier școlar PP

Centrul Școlar de Educație Incluzivă , com Filipeștii de Târg

Experienta de peste 25 de ani la catedra, gradul didactic I, specializarea psihopedagogie specială.

ȘTIRBU IONELA MEDA

Coordonator consilieri școlari Neamț

ISJ Neamț
Inspector școlar la Inspectoratul Școlar Județean Neamț, profesor în centre și cabinete de asistență psihopedagogică, CJRAE Neamț / Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț

Vechime de 24 de ani în activitatea didactică, specializarea psihologie
Formator al cursurilor: Consiliere și orientare, Fenomenul violenței: de la delimitări conceptuale, la prevenire și intervenții eficiente, Prevenirea consumului de droguri la adolescenți prin intervenții active în școală
Experiență în coordonarea proiectelor educaționale școlare și extrașcolare.

ARAVEICEI MARIA CRISTINA

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială Episcop Melchisedec Ștefănescu Gârcina

Sunt licențiată în Psihologie din anul 2002 și am absolvit în martie 2008 masterul în Psihologie și consiliere educațională. Am obținut în 2014 gradul didactic I la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București. Am participat la numeroase cursuri și proiecte de perfecționare în domeniul psihologiei educaționale.

Sunt profesor în centre şi cabinete de asistenţă psihopedagogică de aproape 20 de ani, timp în care am dobândit o vastă experienţa în activități de autocunoaștere și cunoaștere a elevilor, consiliere psihopedagogică a elevilor, părinților și cadrelor didactice, evaluarea psihoaptitudinală a elevilor. Am elaborat programe și proiecte de prevenire a comportamentelor de risc.

Din 2016 sunt psiholog principal autonom cu atestat de liberă practică eliberat de Comisia de psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională în cadrul Colegiului Psihologilor din România.

BOB MIHAELA

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială „Carmen Sylva” Horia

Mă numesc Bob Mihaela, sunt profesor intinerant și de sprijin, la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Roman și îmi desfășor activitatea la Liceul Teologic Romano Catolic “Sf. Francisc de Assisi” - structură Școala Gimnazială ”Costache Negri”.

Am absolvit Facultatea de Psihologie și Asistență Socială, specializarea Psihologie, la Universitatea ”Petre Andrei” din Iași, în anul 2009, iar în anul 2011, în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, de la aceeași universitate, am obținut Diploma de Master, specializarea Consiliere Educațională și Intervenție în Orientarea Școlară și Vocațională.

Am coordonat activități de voluntariat, în cadrul Strategiei Naționale de Acțiuni Comunitare, în perioada 2007-2018.

În activitatea de consiliere, am o vechime 7 ani și 9 luni (2009-2016) la Fundatia ” Sfântul Ioan Calabria”, Centrul de Zi ”Don Calabria” Roman, jud.Neamț și de 5 ani (2016-2021), în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie.

În perioada 2011-2015 am urmat programul de formare în Psihoterapie Sistemică de Familie și Cuplu. Am atestat în specialitatea Psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională și sunt psihoterapeut sub supervizare.

ONU ELENA DIANA

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială „Dumitru Almaș” Negrești

Numele meu este Diana Onu și sunt consilier școlar la Colegiul Naţional ”Gheorghe Asachi” Piatra-Neamţ. Acum 14 ani am luat cea mai ȋnţeleaptǎ decizie ȋn ceea ce privește traseul profesional, deoarece ȋmi place foarte mult ceea ce fac, mǎ implinește și ȋmi dǎ un sentiment de utilitate grozav.

Pregǎtirea mea profesionalǎ a debutat cu absolvirea Facultǎţii de Psihologie și Stiinte ale Educaţiei din cadrul Universitǎţii „Al. I. Cuza” Iași, specializarea Psihologie, a continuat mai apoi cu un Master ȋn Resurse Umane ȋn cadrul aceleeași universitǎţi și cu un Master ȋn Psihologie Clinicǎ, ȋn cadrul Universitǎţii „Petre Andrei” din Iași.

Pentru a rǎspunde nevoilor academice și de dezvoltare ale elevilor, pe parcursul celor 14 ani de activitate ȋn cabinetul de asistenţǎ psihopedagogicǎ, am participat la diferite forme de pregǎtire profesionalǎ, concretizate prin cursuri, workshop-uri, simpozioane și conferinţe.

Ȋncerc sǎ-mi ȋmbunǎtǎţesc sau sǎ dezvolt ȋn continuare noi competenţe utile ȋn crearea unui mediu de învățare sigur pentru elevi, care sǎ satisfacǎ nevoile individuale ale acestora și care sǎ respecte standardele profesionale și etice necesare unei bune planificǎri precum și implementǎrii și supravegherii programelor de consiliere bazate pe rezultate care promovează bunăstarea elevilor.

MIHAELA ALDEA

Consilier școlar PP

Director al Școlii Gimnaziale „Gheorghe Nicolau” Români din anul 2013

 Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității ”Al. I. Cuza” din Iași, specializarea ” Psihologie”;
  Vechime de 30 de ani în activitatea didactică, gradul didactic I;
  Formare profesională în ceea ce privește consilierea și orientarea școlară, violența școlară etc.
  Experiență în coordonarea proiectelor educaționale școlare și extrașcolare.

PAVAL MIHAI

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială Piatra Șoimului

Îmi desfășor activitatea ca și profesor în centre și cabinete de asistență educațională de 16 ani, cu mențiunea că în perioada 2011-2021 am îndeplinit și funcția de director la Colegiul Tehnic Forestier din Piatra Neamț.

Din anul 2006 sunt membru al Colegiului Psihologilor din România, acreditat pentru specializările: psihologie educațională, psihologia transporturilor și psihologia muncii și serviciilor. Din anul 2007 îmi desfășor activitatea și ca psiholog cu drept de liberă practică la Cabinetul Individual de Psihologie PAVĂL MIHAI din Piatra Neamț.

În cadrul activității de la cabinet efectuez testări psihologice pentru angajare în muncă, pentru evaluări periodice, pentru obținerea permisului de conducere autovehicule rutiere, pentru identificarea problemelor de ordin comportamental al elevilor. În acest sens folosesc platforma de evaluare CAS ++, precum și teste psihologice pentru personalitate, cum ar fi BTPAC, Atenție distributivă Praga. La cabinetul de asistență psihopedagogică din cadrul Colegiului Tehnic Forestier efectuez consiliere de specialitate (individuală și de grup) cu elevii, părinții și cadrele didactice.

PLOSCARU MARIA MONICA

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială „Alexandru Podoleanu” Podoleni

Sunt psiholog clinician și psihoterapeut specializat în psihoterapie experențială și hipnoterapie, servicii de evaluare, psihodiagnoză și psihoterapie adresate copiilor și adulților, activități realizate in cadrul C.I.P – Ploscaru Maria Monica din 2014 până în prezent.

În perioada martie 2011 - 1 septembrie 2015 am desfășurat activități în calitate de coordonator local în cadrul C.E.I - Centre Educaționale Integrate pentru grupuri vulnerabile și C.O.R.E.I – Centru de Orientare și Resurse pentru Educație Incluzivă, centre inființate prin Salvați Copii Romania cu finanțare POSDRU. Activitatea derulată a avut drept scop selecția copiilor aflați în risc de abandon școlar, sprijinul lor educativ prin activități de tip after school și sprijin material.

În perioada 2003-2010 am desfășurat activități specifice în calitate de profesor-psiholog în Cabinete Școlare de Asistență Psihopedagogică, având ca sarcini de lucru, informarea și consilierea elevilor, părinților, cadrelor didactice pe diferite probleme, evaluarea psihopedagogică a elevilor, consilere și orientare școlară etc.

SIMIONEL MARILENA

Consilier școlar PP

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu Neamț

Ma numesc Simionel Marilena, sunt profesor itinerant/de sprijin la Centru pentru Educație Incluziva Târgu Neamț din septembrie 2014, iar activitatea o desfasor la Colegiul National ,,Stefan cel Mare” Târgu Neamt.

Am absolvit Facultatea de Stiinte ale Educatiei, promotia 2005-2008, specialitatea Psihologie si programul de masterat „Psihologie clinica si psihoterapie” in anul 2020.

Sunt inscrisa in Colegiul Psihologilor din Romania din anul 2019 si detin atestate profesionale in specialitățile ,,Psihologie clinica” - forma de atestare practicant autonom, ”Psihologie educațională și consiliere școlară” si „Psihologia muncii si organizationala”.

Sunt implicata in proiectul european „Violența domestică nu are scuze” prin intermediul Directiei de Asistenta Sociala a orasului Târgu Neamt, unde desfasor activități cu copii și cu adulți: consiliere psihologica individuala, dezvoltare personala de grup și informare si orientare vocationala.

Am participat la diverse cursuri si formari în domeniul psihologiei clinice, educaționale și în medicina muncii.

Experiența mea în activitatea de consiliere a copiilor reiese din practica exercitata de doi ani de zile, în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie.

Dețin capacitatea de a rezolva eficient problemele și asumarea responsabilităților, capacitatea de autoperfecționare și de valorificare a experienței dobandite, autocontrol, seriozitate, optimism, perseverență și capacitatea de organizare a activităţii în colaborare cu alte persoane.

SÎRBU MARIANA

Consilier școlar PP

Școala Gimnazială ”Prof. Gheorghe Dumitreasa” Girov

În perioada 1997-2002 am desfășurat activitatea profesională în cadrul Școlii Speciale „Alexandru Roșca”Piatra-Neamț ca profesor psihopedagog titular. Ulterior, în anul școlar 2002-2003 am activat ca profesor psihopedagog detașat la Colegiul Tehnic Forestier Piatra-Neamț. Din 2003 până în prezent îmi desfășor activitatea de profesor consilier titular în cadrul Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamț.

În 2007 am obținut atestatul de psiholog specialist în psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională din cadrul Colegiului Psihologilor din România, iar în anul 2019 am obținut atestatul de psiholog psihoterapeut practicant autonom în psihoterapie sistemică de familie și cuplu în cadrul aceleiași instituții profesionale. În cadrul activității de consiliere am desfășurat multiple proiecte cu elevii, părinții și cadrele didactice:

• Proiect de consiliere și orientare în carieră: Viitorul pas cu pas. 2019-2020, 2019-2018, 2018-2017,

• Proiect psihoeducaţional de prevenire şi combatere a absenteismului şi abandonului şcolar: Prezenţa ta contează!- 2017-2018,

• Proiect de consiliere psihopedagogică de grup a elevilor în situații vulnerabile: Împreună reuşim! , 2017-2018,

• Proiect educațional:STOP Bullying-ului / Spune NU intimidării 2016-2017, 2017-2018, • Proiect de informare și de formare de abilități parentale: Părinţi informaţi-Părinţi implicaţi 2014,

• Proiect de educație parentală pentru formarea abilităților de disciplinare pozitivă: Schimbări mici,diferențe MARI 2013

• Proiect Grundtving : School Med:European Learning Partnership On The Scholastic Mediation -2013

VASILESCU-APOSTOL SORINA MIHAELA

Consilier școlar PP

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Piatra Neamț

Sunt psiholog, cu o experiență de peste 10 ani în lucrul cu copiii și adolescenții, derularea de proiecte și activități educative, atât în școală cât și în mediul privat.

În prezent lucrez ca profesor de sprijin la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Al. Roșca” Piatra-Neamț, desfășurându-mi activitatea în scopul integrării elevilor cu cerințe educaționale speciale la Școala Gimnazială nr. 5 Piatra Neamț. Profesez și la Cabinetul Individual de Psihologie, unde ofer servicii de consiliere individuală copiilor și familiilor și activități de grup care vizează dezvoltarea personală. Coordonez proiecte care au ca scop devzoltarea personală a copiilor și adolescenților, incluziunea școlară și dezvoltarea profesională a profesorilor.