Atenţie!
Acest material este doar pentru uz personal.27 ianuarie - Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului
COACHING ȘI DEZVOLTARE PERSONALĂ
26 Ianuarie 2022
Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 27 ianuarie drept Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului.


În fiecare zi de 27 ianuarie, lumea aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului și reafirmă angajamentul neclintit de a contracara antisemitismul, antițiganismul, rasismul și alte forme de intoleranță care pot duce la violență. Statele au înțeles că trebuie să asigure protecția drepturilor omului și securitatea cetățenilor, indiferent de rasă sau etnie, religie sau convingeri, dizabilități, orientare sexuală sau identitate de gen. Legile trebuie aplicate și aplicate pentru a preveni proliferarea ideologiilor rasiste și extremiste care amenință să facă rău altora. În această zi anuală de comemorare, ONU îndeamnă fiecare stat membru să onoreze cele șase milioane de victime evrei ale Holocaustului și milioane de alte victime ale nazismului și să dezvolte programe educaționale pentru a ajuta la prevenirea viitoarelor genocide.
Învățarea este esențială în viată. Școala este locul unde se desfășoară învățarea, oferind sprijin într-o manieră organizată. O bună educație pune la dispoziția tuturor copiilor, cu sau fără dizabilități intelectuale, puterea de a gândi si de a face alegeri.
Învățând împreună, copiii învață să trăiască împreună! Incluziunea fără resurse, fără suport, fără implicare, fără restructurare, fără pregătire continuă nu va merge. În consecință, accentul și prioritatea care se pun tot mai clar în abordarea conceptuală și practică a educației speciale - prin paradigma școlii incluzive - evidențiază cert că aceasta trebuie sa fie tot mai mult și o responsabilitate a școlilor obișnuite, lucru realizabil atunci când structurile sistemului sunt adecvate, când de la afirmația „școală pentru toți” vom putea trece la practica „școala pentru fiecare”.
Școala incluzivă este școala care: nu selectează și nu exclude, este deschisă, tolerantă, prietenoasă și democratică, este naturală prin eterogenitatea ei, valorizează toți elevii, se adaptează la diversitatea nevoilor educaționale și la particularitățile de învățare și dezvoltare.
- Abordarea diferențelor individuale de învățare la copii;
- Individualizarea procesului didactic;
- Metode didactice bazate pe lucrul în echipă.
Asociația GO-AHEAD vă propune, în documentul PDF de mai jos, următoarele activități interactive și instrumente de lucru ce pot fi utilizate în activitățile la care participă toți elevii precum:
- JOC – SCHIMBAREA
- "A descoperi trecutul pentru a construi viitorul"
Pentru acces la document este necesar să dați click pe PDF.
Echipa GO-AHEAD
Împreună susținem #educația
#Internațional #Comemorare #Holocaust #Victime #Violență #Educație #școală pentru toți
Evaluări
Tamina Ana-Maria Scarlat