Atenţie!

Acest material este doar pentru uz personal.

Cadre didactice, elevi și părinți - perspective despre stereotipuri de gen, educație și șanse egale

STUDII, ANALIZE ȘI STRATEGII
31 Martie 2022

Studiu privind situatia actuală referitoare la drepturile și egalitatea de gen, problematica discriminării pe bază de gen în județele Suceava și Neamț

În societatea românească actuală, ca şi în alte ţări din Europa, există multiple inegalităţi/disparităţi între femei şi bărbaţi pe piaţa muncii, în viaţa publică şi în viaţa privată. Chiar dacă statutul femeii în societate s-a schimbat considerabil în comparaţie cu deceniile anterioare, adesea, femeile şi bărbaţii nu au aceleaşi şanse sub aspectul traseului educaţional şi profesional sau al vieţii de familie.

De aceea, se impune elaborarea și implementarea unor proiecte cu impact ce abordează dimensiunea problematicii de gen și a implicațiilor acesteia în plan educațional și social.

În acest sens a fost realizată o cercetare de teren mixtă (cantitativă şi calitativă) ca analiză iniţială necesară implementării activităţilor proiectului EDURIGHTS4GIRLS. Cercetarea are ca scop identificarea opiniilor, percepţiilor, nevoilor de informare şi dezvoltare ale elevilor din liceu și ale cadrelor didactice îndrumătoare, referitoare la drepturile și egalitatea de gen, problematica discriminării pe bază de gen.

Proiectul EDURIGHTS4GIRLS – Acces egal la educație urmărește o schimbare de perspectivă în zona educațională, prin programe de dezvoltare personală a tinerelor din județele Neamț și Suceava, o schimbare cu impact pe termen mediu în vederea creșterii stimei de sine și combaterii stereotipurilor de gen în rândul celor care finalizează școala, iar pe termen lung, ameliorarea acestor probleme la nivelul societății din România.

Informațiile privind desfășurarea și rezultatele analizei se regasesc accesând fișierul atașat.

Proiectul este derulat de Asociația GO-AHEAD în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț și Asociația Școlară Suceveană pentru Educație si Dezvoltare și beneficiază de o finanțare în valoare de 248.853,72 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.


#edurights4girls #accesegallaeducatie #asociatiagoahead #assed #isjneamt #incluziune #egalitatedegen #EEANorwayGrants #ActiveCitizensFund #haide #Romania
Studiu situatie actuala jud NT si SV.pdf

Autor

A

Asociația GO-AHEAD

București,B eu@dezvoltare-personala.org

0.00 din 5 | 0 recenzii

NotaRecenzii
1 0
2 0
3 0
4 0
5 0

Evaluări

Lasă un comentariu
Momentan la această resursă nu există evaluări.
Q

Cum ați evalua această resursă?

Trimite evaluarea